dilluns, 28 de febrer del 2011

No arriben PS3 a Europa, a causa d'una orde judicial

Atenció amb el noticio que s'ha donat a conèixer aquesta tarda perquè podria marcar un abans i un després en el futur de la indústria del videojoc. Els carregaments de consoles PS3 enviats per Sony per a ser distribuïts a Europa podrien haver-se confiscat per les autoritats judicials sota ordre expressa del Tribunal Constitucional de l'Haia.

La història és llarga i conté diversos secrets encara per resoldre, però tot neix de la denúncia de la companyia LG a Sony per haver infringit les patents de Blu-ray, que es troben en poder de la signatura sud-coreana, en el desenvolupament de la consola PS3. Si l'empresa nipona no aconsegueix tirar enrere la sentència amb el seu recurs, estaria obligada a desemborsar a LG un percentatge de les vendes obtingudes per cada consola venuda.

L'arribada de consoles a Europa podria veure's bloquejada durant els propers 10 dies, però encara després d'aquests i amb un recurs de Sony per aixecar l'embargament, LG podria demanar altres 10 dies més en els que cap PS3 tocaria sòl europeu. Estem parlant de carregaments amb al voltant de 100.000 consoles cada set dies i l'estoc que queda a les botigues podria acabar-se en dues o tres setmanes.

La guerra per patents entre Sony i LG té diversos casos en procés, estant la primera d'elles intentant bloquejar l'entrada d'un smartphone de la marca coreana als Estats Units. Pel que fa al bloqueig de PS3 l'únic que s'ha afirmat per part de la companyia nipona és: "Estem centrats en aquest problema, no podem fer comentaris sobre això." El 2011 no està sent un bon any per a Sony.

Grand Theft Auto V

Sembla que Rockstar s'ha posat finalment les piles amb el desenvolupament de 'Grand Theft Auto V' i dins de molt poc tindrem notícies sobre això. La pista l'han ofert les cinc pàgines registrades sota domini de Take Two Interactive, totes elles adquirides durant el mes de gener.

'Bulletstorm' Anàlisis

Si fa uns dies ens centràvem en l'anàlisi de 'Killzone 3', avui toca cedir el pas a un altre dels FPS que més soroll han generat durant els últims mesos. l'èpica i sagnant aventura de Epic: 'Bulletstorm'. Un títol que des del seu anunci va ser coronat com el 'Burnout' dels FPS, i que amb el temps ha demostrat que aquesta etiqueta li ve com anell al dit.

Tal com comprovareu en el següent anàlisi, 'Bulletstorm' ofereix una experiència tan innovadora com divertida que, sense suposar una revolució, enganxa com pocs. Si t'agrada l'acció desenfadada i l'esperit macarra pur i dur, sembla que acabem de trobar a la teva maleïda mitja taronja. Ella està a punt per a tu, ara només queda comprovar si tu estàs preparat per a ella.

diumenge, 27 de febrer del 2011

Nintendo Wii es torna sexy i picant amb 'We Dare'

Només cal veure els continguts publicats per algunes cadenes de televisió amb la intenció d'atraure audiència per entendre l'evolució que acaba de patir Nintendo Wii amb l'anunci de 'We Dare' d'Ubisoft. Quan la gent comença a fallar i mirar cap a un altre costat, Ubisoft fica una mica de provocació i polèmica perquè la gent torni a prestar atenció.

Un llançament que no hauria d'anar més enllà de la simple curiositat si no fos perquè estem davant del que ens han venut com la consola dels nens, els pares i els avis. Una etiqueta que unida a un joc en el qual has de controlar el personatge bufetejant el cul a un altre jugador o jugadora fa que saltin espurnes per tot arreu.

divendres, 25 de febrer del 2011

Primera noticia sobre CoD: Modern Warfare 3

Actualització: Activision s'ha pronunciat per dir que no té res a veure amb aquesta campanya publicitària, i que per tant no va a anunciar res quan acabi el compte enrere. Qui s'haurà molestat a orquestrar tot això, inclòs l'enviament de xapes als mitjans, i què buscarà aconseguir amb això? Suposo que ho esbrinarem en uns dies.

Molt s'ha rumorejat sobre el futur de la saga 'Call of Duty' després de les crisis de Infinity Ward i el consegüent ball d'estudis que es va produir en Activision. S'ha parlat de seqüeles basades en Ghost, de versions futuristes de la franquícia i d'un munt de possibilitats més, però sembla que finalment la companyia va a apostar pel segur aquest any presentant 'Call of Duty: Modern Warfare 3 '.

Encara no hi ha res oficial, però l'aparició del teaser site www.findmakarov.com, en el qual només es mostra un compte enrere que fa servir la característica tipografia de la sèrie, deixa poc lloc al dubte. Aquest compte finalitza en una mica més de quatre dies, quan ja haurà començat l'edició d'aquest any de la GDC, així que no cal tenir molt de cap per suposar el que ve en camí.

Per donar a conèixer aquest lloc, Activision ha enviat unes xapes identificatives que inclouen el missatge "end the war" i les dades del General Sheperd. Malgrat el poc marge que queda per a la imaginació amb tan evidents pistes, encara queden molts dubtes per resoldre: Qui s'encarregarà del seu desenvolupament? Serà realment la fi de la saga 'Modern Warfare'? Tot això i més, en uns dies.
Vía | That Videogame Blog

dijous, 24 de febrer del 2011

Battlefield 3

A molts pocs llocs trobaràs un anàlisis complet sobre Battlefield 3, sols trobaràs noticies i dades soltes, per això jo us vaig a recollir tota la informació que he trobat i us la ficaré tota dins d'un sol lloc 'Pixel i mig'.













Moltes de les persones que no hagueren tingut la oportunitat de provar Battlefield Bad Company 2 diran 'Esque jo no segueixo la saga Battlefield' i jo vull donar-lis bones noticies, i és que a Battlefield 3 canvia completament la historia respecte a les altres entregues, i pot ser per això una de les raons que jo li done per a provar-lo. Ara si el que voleu és un dels millors FPS que hi haurà en aquesta generació, aquest és el vostre.

El iPad 2 ja està ací!

Fa una setmana us vaig presentar la nova tableta digital de Sony, però ara ve la competència i veurem del que és capaç la companyia de Apple per a mantenir el seu iPad al cim de les tablets.

Són curioses les reaccions que experimentem de vegades els fans dels gadgets i la tecnologia en general. Sempre ens estem queixant dels desorbitats preus que ens imposen les companyies, de les actualitzacions constants que deixen a les nostres màquines obsoletes, etc.. Però en canvi estem desitjant que una companyia faci el primer pas per, tot seguit, tornar a esperar el mateix moviment per part d'una altra empresa diferent.

Els rumors començaven a sorgir aquesta tarda i finalment Apple ha sortit al pas per confirmar l'evident. El iPad 2 és una realitat, a més palpable. Almenys per als assistents a l'esdeveniment que la signatura de la poma té preparat a San Francisco dins de molt poc.

Serà a les 10 del matí de dimecres dia 2 al Yerba Buena Center of the Arts Theatre de la ciutat de Bullit. Esdeveniment que, cenyint-nos al canvi horari, podrem seguir des d'aquí cap a les set de la tarda, sigui el que sigui el que Jobs i companyia ens hagin de comptar. Això sí, esperem que els videojocs tinguin encara més protagonisme.

No cal dir que la presentació també comptarà amb altres novetats, però aquell dia 2 unit a la cantonada de l'iPad que apunta al lateral de la imatge distribuïda per Apple no dóna lloc a moltes més especulacions. Què tindrà preparat Apple? Es posarà iPad 2 a l'altura de les noves tablets que estan per arribar? Ho sabrem d'aquí a molt poc...

Vía | Applesfera

dimarts, 22 de febrer del 2011

Dead Island, on s'havia ficat?

Estic segur que després de llegir aquesta entrada i de veure el tràiler del joc Dead Island em direu... Ostres però si això pareix The Walking Dead! Però no, es tracta d'un altre videojoc que per lo que s'ha vist, potser tinga molt d'èxit.
Dead Island, és un joc de zombis ambientat en una illa tropical, es va anunciar fa bastants anys però últimament no se s’havia res d’aquest prometedor projecte. Ahir va ser el dia escollit per a tornar a estar en l’actualitat del món dels videojocs i ho va fer amb un espectacular tràiler.

dissabte, 19 de febrer del 2011

The Walking Dead, videojoc?

Molts de vosaltres ja haureu vist a Digital Plus, la Sexta, i per que no dir-ho també, descarregada per Internet la reeixida serie nord-americana 'The Walking Dead' que ja ha acabat la seva primera temporada amb més de 6 milions d'espectadors. I jo per que us dic això? per que la companyia de videojocs Telltale Games està desenvolupant una adaptació de la serie als videojocs. Per el vist no és sap molt sobre aquest videojoc encara, però ja sabem que ha estat confirmada i que estarà disponible per a totes les plataformes: PC, Mac, PS3, Xbox 360, Wii, PSP, DS... Estic segur que tot fan de la serie tindrà un exemplar del joc, encara que siga la versió per a mòbils. Ara dir-vos que aquest joc no estarà disponible fins a finals de 2011 i us aniré actualitzant aquesta entrada conforme vagen sortint més noticies sobre el joc.

dijous, 17 de febrer del 2011

Sony... esta arrasant amb les portables!

Si us pensàveu que Sony ja tenia prou amb la NGP i el Xperia Play estàveu equivocats. Una vegada més Sony ofereix resistència a la competència, per que després de haver contraatacat la Nintendo 3DS amb la NGP i el iPhone amb el Xperia Play ara vol fer-li la competència al iPad de Apple amb la seva nova proposta de tableta portatil, la Sony S1 que contara amb 9,4 polzades de pantalla i el sistema operatiu Android 3.0. Encara que el projecte estiga sent desenvolupat per el equip de VAIO, aquest dispositiu poc tindrà que veure amb un ordinador ja que estarà centrat principalment en música, jocs, eBooks, vídeos i demés aplicacions que caracteritzen a les tablets, i que a més de servir de comandament a distancià per als televisors Sony Bravia, també estarà integrat amb Playstation com el Xperia Play.

dimecres, 16 de febrer del 2011

Kinect i Windows Phone 7, una nova forma de jugar...

Sempre va bé un nou control de joc, i ara amb una actualització per a Kinect es podra controlar el joc amb la pantalla tactil del Windows Phone de Microsoft.

D'entrada pot resultar xocant, però en la pràctica, com es veurà, resulta més satisfactori del que qualsevol podria imaginar. Se'ns presenta d'exemple el 'Kinect Adventures', amb la seva mini-joc de les boles. Un jugador maneja l'avatar mitjançant el seu cos. Fins aquí no hi ha cap novetat. El curiós és que l'altra persona li llançarà les pilotes a plaer mitjançant el seu Windows Phone 7. Però com veureu, la cosa es fa més cridanera i complicada per l'usuari de Kinect amb l'arribada d'una tercera persona amb el seu mòbil. Una autèntica bogeria, us ho asseguro.



Quan tots podríem pensar que amb unes poques pilotes estaria tot resolt, la mala fe de cada un estarà a disposició de qualsevol per llançar totes desitgem, per on vulguem, i al ritme que nosaltres imposem. Les rialles, al meu parer, estan assegurades. A mi almenys m'ha convençut bastant aquesta integració, i a vosaltres?

Queda per veure quina altra mena de utilitats se li donarà, i sobretot quan arribarà aquesta actualització. Algunes fonts asseguren que arribarà l'octubre del 2011, però amb aquestes coses mai se sap. Almenys, això sí, ja sabem que existeix, i les possibilitats que hi haurà donaran que parlar, això segur.

dimarts, 15 de febrer del 2011

Sesame Street: Onze Upon a Monster per Kinect de la mà de Double Fine

No em cansaré mai de dir que si hi ha un estudi que està apostant per idees boges, innovadores, inesperades i arriscades aquest és Double Fine amb Tim Schafer al capdavant. Té aquest punt de bogeria suficient com per donar a llum autèntiques bogeries sense perdre el nord en cap moment. Només cal donar una ullada a les seves dues últimes produccions: 'Stacking' i 'Costume Quest'.


Us recordeu de Barri Sèsam? De Elmo, Triqui o Coco? Molts haureu contestat sí a tot. Ja se que molts de vosaltres no estareu molt interessats en jugar a aquest joc, però de segur que quan éreu xiquets haguera sigut el primer regal que li haguésseu demanat als reis macs. En qualsevol cas el bo de Tim i el seu equip estan desenvolupant 'Sesame Street: Onze Upon a Monster' per Kinect. Sí, es tracta d'un títol adreçat als nens. Què passa, és que no tenen dret a poder gaudir de jocs que no semblin desenvolupats per micos o fins i tot idiotes?

Els jocs més venuts a Espanya (gener 2011)

Ja portem 1 mes i mig d'any i aquest mes de gener s'han venut una quantitat impressionant de videojocs. Entre les novetats en el ranking estan el Just Dance 2: ¡Siente el ritmo y baila! per a WII ja que ha muntat cinc posicions en el ranking d'un sols cop. I en la posició més alta esta... Call of Duty: Black Ops per a PS3 i en la segona posició Gran Turismo 5 també de PS3. Les plataformes que no han arribat a estar en el ranking són, Xbox 360, PC, PSP, PS2 i Nintendo DS per els pels... Doncs no m'enrotllo més i vos deixo ja amb el ranking general, i després amb el ranking per separat de cada plataforma.

dijous, 10 de febrer del 2011

Ultima tecnologia en videojocs 'L.A. Noire'

Promeses, promeses i més promeses. Aquesta generació s'ha vanagloriat de ser la que compta amb els gràfics més realistes de la història dels videojocs, però és curiós com un sol joc pot arribar i tirar per terra tot el que s'havia dit fins ara, sense eliminar els seus competidors amb falses expectatives sinó superant-fins al punt sufocar la qualitat tècnica de tot el que hem gaudit fins ara.

Estic parlant de 'L.A. Noire ', la gran aposta de Rockstar per a aquesta generació, igual que' GTA III 'ho va ser en l'anterior. Potser molts de vosaltres encara no us hàgiu sentit atrets per aquest títol, però us recomano encaridament que vegeu el tràiler ingame que han alliberat avui per apreciar com cal el que aquests excel·lents desenvolupadors estan preparant per a finals de maig. Us asseguro que és absolutament brutal el nivell que s'ha assolit.

El vídeo serveix a més d'introducció a les mecàniques del joc, una barreja d'aventura gràfica enfocada a la investigació de crims i un sandbox d'acció, però sobretot demostra els grans avenços que els nois de Rockstar han aconseguit amb la captació de moviments facials. El que s'ha dit, 'L.A. Noire 'està destinat a marcar un abans i un després en aquesta generació de consoles, i probablement també deixi empremta en la següent.

First Strike en PS3?

No tot van a ser bones noticies en el món dels videojocs, ja sabíem que el primer DLC de Call of Duty: Black Ops sortiria primer per a la Xbox 360, que per cert les seues primeres 24 hores disponible va generar 1,4 milions de copies venudes, però de ahí a que sony ens diga que el pack no estarà disponible per a PS3 asta el 3 de març... això ja és massa. Després de estar esperant el dia 1 de febrer pensant que una setmana o uns dies després el traurien per a PS3 ahir ens van dir que no sortiria fins a març que a la data que estem ens pareix moltíssim a les persones que tenen el CoD Black Ops i saben que la gent que posseeix una Xbox ja està gaudint del nou pack. Pot ser encara compadeixo més a la gent que juga amb el PC, perquè encara no és sap per a quina data estarà disponible. La veritat és que no se si Microsoft ha pagat als programadors o que, perquè jo crec que lo més just haguera estat que estigueren a la venta per a totes les plataformes a l'hora.

Ara sols queda esperar, esperar i esperar...

dilluns, 7 de febrer del 2011

El PlayStation Phone ja es oficial!

Xperia PlayEs veu que Sony no es conforma en traure la NGP, ja que s'acaba de confirmar pel facebook de Sony Ericsson el llargament rumorejat PlayStation Phone. Aquest dispositiu és dirà Xperia Play i la seva presentació és farà a Barcelona el dia 16 de febrer.

El telèfon tindrà PlayStation Suit aixi permetrà als aficionats accedir als jocs android i descarregar títols de la primera PSP.

Per aquesta raó jo prefereixo la NGP ja que està més centrada en els jocs i és més potent. El que jo no se és per que no li van donar la opció telefònica a la NGP des de un principi, ja que té la opció de 3G i això vol dir que és te que contractar a una companyia telefònica. Però si ho volen fer aixi també està bé per que pot ser hi ha gent com jo que ja te una PS3 i el únic que vol és una consola portàtil que a més els serveix-ca de telèfon.

De moment això és l'únic que es sap sobre aquest aparell, ara que ja sabem de la seva existència esperarem al dia  16 de febrer per saber més i llavors podrem opinar millor sobre aquest aparell.

Però tot apunta a ser una PSPgo amb sistema android i telèfon.