dilluns, 31 de gener del 2011

Uncharted 3: Drake's Deception

Nathan Drake torna a per la seva tercera aventura, i ho fa amb l'eterna promesa d'un nou dispendi gràfic i jugable com el que han ofert les dues primeres entregues de les sèries. El gènere d'aventures viu amb la saga Uncharted l'edat daurada que el cinema no li ha deparat en les últimes dècades, i ens recorda el mestratge d'un dels estudis més en forma de la Next-Gen: Naughty Dog.
El que va ser El Videojoc de l'Any 2009, prepara ja la seva continuació sota el nom de Uncharted 3: Drake's Deception. Tercer lliurament de les sèries que va ser recentment anunciada durant els premis VGA amb el primer i espectacular tràiler, que va ser sens dubte l'anunci
estrella de l'esdeveniment.

I és que el veritable abanderat de PlayStation 3 torna amb forces renovades per conformar un lliurament que es posarà a la venda el 2011, i que promet seguir sumant qualitat en abundància a una franquícia que es compta entre les més impressionants de la generació. Fins a tal punt és així que els seus responsables, Naughty Dog, confessen tenir enorme pressió sobre les seves espatlles.

"Fer Uncharted 3 té un munt de pressió, una quantitat aclaparadora per a ser honestos. Part d'ella és auto-imposada i una altra de forma natural imposada per les circumstàncies, quan saps que tens una base de seguidors esperant per qualsevol tros d'informació, i que no poden esperar per al proper joc ", ha declarat Amy Henning, una de les responsables del guió del joc. La veritat és que superar el llistó del meravellós Uncharted 2: El Regne dels Lladres sembla una tasca titànica, però si hi ha un estudi capaç de tan colossal gesta aquest és el nostre "gos entremaliat" favorit.


En Uncharted 3 seguiremos los pasos del mítico Lawrence de Arabia, un personaje histórico que vivió  fascinado por La Atlántida de las Arenas.
Nathan Drake torna a pensar Uncharted 3 seguirem els passos del mític Lawrence d'Aràbia, un personatge històric que va viure fascinat per L'Atlàntida de les Arenes.


Nathan Drake: Nou Indiana Jones
En un moment en què l'aficionat al gènere de les aventures ha perdut l'esperança de trobar una bona pel.lícula que s'homenatgi als clàssics dels 80, especialment donada l'enorme decepció que ha collit l'última pel·lícula d'Indiana Jones, sembla gairebé de obligat refugi la saga Uncharted. Hi ha més títols d'aventures en el mercat dels videojocs, és clar, però cap arriba a l'alçada qualitativa de les epopeies de Nathan Drake i, per descomptat, cap rendeix culte a les pel·lícules de George Lucas, Richard Donner o Steven Spielberg amb la mestratge de Naughty Dog.

A la trilogia Uncharted hi ha alguna cosa d'Ivanhoe, dels Goonies, de La Guerra de les Galàxies i, sobretot, de la trilogia d'Indiana Jones. Aquests viatges al voltant del món després de relíquies històriques tenen un inconfusible aroma a les tres pel lícules de Spielberg protagonitzades per Harrison Ford-ho sentim, Steven, però El Regne de la calavera de cristall no compta-, i aquests personatges tan marcadament encantadors i condicionats per un inconfusible posicionament en el Bé i el Mal són deutors de la saga galàctica de Lluc, protagonitzada també i no per casualitat per Harrison Ford.

La relación entre Nathan y Sully será convenientemente explorada en la tercera entrega de la saga.
La relació entre Nathan i Sully serà convenientment explorada en el tercer lliurament de la saga.

Uncharted 3: Drake's Deception és, de fet, el videojoc que més apunta a la línia del Doctor Jones, amb una relació amb la resta de personatges de la saga molt més explotada del que hem vist fins ara. "Nathan sempre estarà al costat d'algú, algunes vegades amb Sully i altres amb altres personatges, és un tema que discutirem més endavant", ha declarat recentment Christophe Ballestra al medi francès JVN. "És el tipus de joc on el personatge principal sempre estarà acompanyat per algú del mateix sexe o de l'oposat algunes vegades, una cosa que fa les coses més interessants".

Les declaracions de Ballestra tenen dues lectures, la primera és la que tindrem al nostre costat un NPC durant l'aventura que ens acompanyarà en l'acció, quelcom que, d'altra banda, no seria gens nou en la franquícia ja que ja en la segona part passàvem la major part del temps amb altres personatges al nostre costat. No obstant això la segona lectura és clara, i fa referència a un desenvolupament de la relació entre el repertori de protagonistes molt més treballada que en episodis precedents. Així doncs Nathan compartirà molts més moments, situacions i diàlegs amb el veterà Sully i amb la resta de personatges debutants, i altres que repeteixen en aquest Drake's Deception.
El hacer equipo con Sully va a ser fundamental para sacar adelante muchas situaciones. Será  una inestimable ayuda a menudo.
El fer equip amb Sully serà fonamental per tirar endavant moltes situacions. Serà una inestimable ajuda sovint.

La premissa argumental tornarà a pivotar sobre les aventures de Sir Francis Drake, ancestre de l'heroi, i els seus viatges arreu del món, encara que en aquesta ocasió amb primordial importància per part de TE Lawrence, que va quedar immortalitzat per David Lean en la seva llegendària Lawrence d'Aràbia (1962). D'aquesta manera la història del joc ens portarà en aquesta tercera aventura pels ja esbombat deserts de la península aràbiga entre d'altres localitzacions, buscant una sèrie de proves que ajudin a localitzar una misteriosa i mitològica ciutat, la coneguda com "L'Atlàntida de les Arenes ".


El que podria semblar una senzilla tasca de recerca, per descomptat no ho serà, i és que hi haurà una organització clandestina misteriosa que s'ha d'interposar en el camí de Nathan i Sully, que tornaran a formar equip, i que segons paraules de Naughty Dog conformarà el "enemic més gran" a que el nostre heroi ha hagut de plantar cara. De moment els responsables del títol són tremendament silents en tot pel que fa al guió del videojoc, qualitat que els honra, encara que sí han aportat alguns detalls del per què de l'elecció d'un desert com a escenari per a les nostres aventures.

"Quan vam optar per la idea de la sorra, a tothom li va semblar bé, i van dir: 'Serà realment dur ... Fem-ho!'", Va declarar Amy Henning, una de les guionistes del joc, a les declaracions es va sumar Evan Wells, copresident de l'estudi: "Som un grapat de freaks, busquem sempre alguna cosa que sigui un desafiament tècnic i artístic, i una cosa que ens permeti moure'ns a una àrea del món i de la història en el que mai ens haguem endinsat ".

Món de Engany
Així doncs, amb el joc ambientat un any després del que vam veure a El Regne dels Lladres, tenim a Nathan i Sully embolicats en una espectacular aventura, i tot això amb un guió més centrat en la seva amistat i en la seva relació quasi patern- filial. Però, què hi ha de l'acció?

Amb aquest malvat líder d'una ordre clandestina en la nostra contra, que pretén "conjurar les pors més profunds de Nathan" sembla que tindrem un repte a l'altura, i pel que hem pogut veure del videojoc en les escenes d'acció, aquestes seran un desafiament. De fet el que hem tingut oportunitat de contemplar, nosaltres i en realitat milions de persones, és una seqüència en què el protagonista i Sully lluiten contra diversos enemics en un edifici en flames.
Las nuevas posibilidades del combate cuerpo a cuerpo nos permitirán  hacer cosas increíbles.
Les noves possibilitats del combat cos a cos ens permetran fer coses increïbles.

El segon dels pilars de millora serà el de l'exploració, recolzat per un control de Nathan encara més gran en tots els sentits. La nostra forma de conèixer els entorns serà molt més detallada en aquesta ocasió, amb unes mecàniques molt més clares i variades, que ens permetran realitzar una infinitat de moviments nous a ampliar el ja de per si descomunal catàleg d'animacions del protagonista.

El tercer punt és el de la relació més directa amb el nostre entorn. Amb això no ens referim únicament al fet que alguns atacs cos a cos seran contextuals, i destinats a esprémer les possibilitats de l'escenari com ja vam veure en la segona part, i que aquí quedaran ampliats, sinó a altres més purament relacionats amb la impecable cosmètica del títol. Per exemple augmentaran el nombre d'animacions destinades al pas de Nathan per determinades parts de l'escenari-escales, costes, etcètera-, ia més s'han afegit una sèrie de moviments amb els quals el protagonista tocarà o es recolzarà en parts de l'escenari al seu pas , sense cap control per part nostra. Tot això amb intenció de dotar de més realisme a les seves accions.

A tot això, en última instància, cal sumar una sèrie de punts derivats de l'aprofitament de l'escenari i que comportaran infinitat de novetats a la jugabilitat. Entre ells les tempestes de sorra, els miratges, l'asfixiant calor contra el qual lluitar, i l'angoixant sensació de immensitat de les tones i tones de sorra que ens envoltaran, seran només alguns.

¿Cómo conseguir secciones de acrobacias en el desierto? Apostamos a que a Naughty Dog se le ocurren formas muy ingeniosas de conseguirlas.
Com aconseguir seccions d'acrobàcies al desert? Apostem a que a Naughty Dog se li ocorren formes molt enginyoses de aconseguir-les.

Hem d'afegir, i ja amb ànim de tancar l'article, que el videojoc presentarà un meravellós aspecte a nivell visual, peró sobre fins i tot del ja impressionant nivell exhibit per El Regne dels Lladres, la segona part. Extraordinaris efectes de partícules, un foc meravellosament real, una aigua realitzada amb idèntic cura al habitualment exhibit en les sèries i, per descomptat, uns entorns genials i un tractament i animació de personatges més propi de l'animació que del món dels videojocs, són alguns dels titulars que tornaran a marcar l'actualitat visual d'un videojoc "condemnat" a ser un exponent gràfic una vegada més.

Uncharted 3: Drake's Deception apareixerà en PlayStation 3 el dia 1 de novembre de 2011, data que d'una forma molt poc habitual es va anunciar al mateix temps que el propi videojoc. Seran uns mesos durs fins a la data de la seva arribada a les botigues, uns mesos en què el hype que envolti al nou de Naughty Dog creixerà fins a límits insospitats amb cada nou vídeo o avanç. És dur però just.

A continuació us deixo el trailer del joc per ha fer-vos una idea:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que hi penses tú?